SAS drar in på flygningar till Hongkong

SAS flyger från Köpenhamn till just Hongkong. Sedan tidigare hade man fem flighter i veckan men har under november månad beslutat att kapa till fyra flygningar.

Vi har märkt en lägre efterfrågan, framförallt från fritidsresenärer och därför sett anledning att justera vår linjetrafik, säger presschefen Freja Annamatz vid SAS till TT.

SAS är dock långtifrån ensamt. Den senaste tidens demonstrationer som eskalerat med tårgas från polisens sida liksom våldsamheter från demonstranters sida har fått konsekvenser.

Luftfartsmyndigheten i Hongkong meddelade nyligen att under oktober månad noteras en 13-procentig nedgång när det gäller antalet passagerare samt en minskning med drygt sex procent gällande antalet flyg till och från Hongkong.

Det indonesiska flygbolaget Garuda har till exempel minskat från tidigare 21 till fyra avgångar i veckan medan andra bolag valt att trafikera sina flyglinjer med mindre flygplan än tidigare, skriver Reuters.

Från SAS sida följer man nu utvecklingen noga.

Det kommer att se lite annorlunda ut under jul- och nyårshelgerna men i nuläget ser vi inte skäl till att minska antalet flighter ytterligare, säger Freja Annamatz.