Valmet stärker Adara Pakkaus med avancerad teknologi för förbättrad pappkvalitet

Adara Pakkaus Oy är en ledande finsk tillverkare av wellpapp och wellpappförpackningar. Företagets fabrik i Valkeakoski har en historia som sträcker sig tillbaka till år 1933. Foto: Adara Pakkaus Oy

Valmet Oyj har tecknat avtal om att leverera sitt toppmoderna Valmet IQ Moisturizer-system till Adara Pakkaus Oy i finländska staden Valkeakoski. Detta är ett steg i företagets strävan att minska felaktigheter i sina wellpapprodukter och förbättra både kvaliteten och produktionseffektiviteten.

Installationen är planerad till tredje kvartalet 2024 och ingår i Valmets beställningar för det första kvartalet samma år. Summan för beställningen har inte offentliggjorts.

- Vårt samarbete med Valmet har alltid varit framgångsrikt, och genom att nu uppdatera vårt kvalitetskontrollsystem med automatisk profilering siktar vi på att minska problem med kant- och S-vridningar, vilka annars är svåra att åtgärda med traditionella regleringssystem på en wellpappmaskin, även om de är väl underhållna. Vi är övertygade om att dessa avancerade kvalitetskontrolllösningar kommer att optimera vår verksamhet och förbättra vår service till kunderna, förklarar Adara Pakkaus VD, Teemu Salo.

Förebygger fel

Valmet är tacksamt för förtroendet från Adara, vilket understryks av denna ytterligare beställning.

- Det gläder oss att fortsätta leverera avancerade system som integrerar sömlöst med befintlig utrustning för att säkerställa produktkvalitet, även under utmanande förhållanden. Vårt mål är att förebygga eventuella fel i de färdiga produkterna," tillägger Aki Leiniäinen, teknisk försäljningschef på Valmets affärsenhet Automationssystem.

Tekniska detaljer i leveransen

Systemet som levereras till Adara inkluderar Valmet IQ Warp Control och IQ Moisturizer. Detta högteknologiska fuktprofileringssystem kan korrigera alla typer av deformationer, förebygga sprickbildning och optimera användningen av lim. Genom automatisk styrning av både maskinriktning (MD) och tvärriktning (CD) tillsammans med Valmet IQ-mätningar, garanteras en jämn produktkvalitet.

Denna lösning är en del av Valmet IQ Quality Management Solutions, som övervakar och optimerar processprestanda och produktkvalitet.

Om Adara Pakkaus Oy

Adara Pakkaus Oy är en ledande finsk tillverkare av wellpapp och wellpappförpackningar. Företaget har en anrik historia i Valkeakoski, som sträcker sig tillbaka till år 1933.