Riksbyggen förvärvar 582 bostäder i Helsingborg

Nu har Riksbyggen förvärvat 582 lägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av kommunägda bostadsbolaget Helsingborgshem. Förvärvet är ett led i Riksbyggens långsiktiga satsning på Helsingborg som även innefattar nyproduktion av både hyres- och bostadsrätter.

Stadens goda läge har gjort att många stora företag valt att etablera sig i Helsingborg, bland annat inom logistikbranschen. Riksbyggen har verkat i Helsingborg under många år både som en av stadens största fastighetsförvaltare och som utvecklare av nya bostäder.

– Vi tror starkt på Helsingborgs fortsatta utveckling och från Riksbyggens sida vill vi vara med och bidra till stadens tillväxt och utveckling genom att erbjuda både hyres- och bostadsrätter. Förvärvet av bostäderna på Dalhem innebär starten på att bygga upp en bostadsportfölj i Helsingborg som också kommer att bestå av nyproduktion, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

I den nordöstra delen av Helsingborg, ett par kilometer från centrum, ligger bostadsområdet Dalhem. Riksbyggen förvärvar fastigheterna Edvin 2, Edvard 1, Elias 1 och Elof 1 som totalt omfattar 582 lägenheter samt ett antal gemensamhetslokaler. Flerbostadshusen, som samtliga är i två plan, är uppförda 1973 och den totala uthyrbara arean uppgår till 42 179 kvadratmeter.

– Det är ett långsiktigt förvärv och vi ser fram emot att i dialog med de boende och i samarbete med Helsingborgshem utveckla Dalhem till ett ännu attraktivare och mer hållbart bostadsområde, säger Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

I intilliggande området Drottninghög har Riksbyggen en kommunal markanvisning och planerar för byggstart av både 113 hyresrätter och 38 bostadsrätter nästa år. Riksbyggen har också andra projekt med nya bostäder i Helsingborg. I Oceanhamnen har Riksbyggen vunnit en markanvisningstävling och projektering pågår med en planerad inflyttning under 2018. Projektet innefattar cirka 50 bostadsrätter. 

I kvarteret Triangeln i Miatorp planerar Riksbyggen att uppföra cirka 600 hyresrätter, bland annat i 17-våningshus. Riksbyggen planerar också att uppföra 95 hyresrätter vid Maria Station i Helsingborg.

Riksbyggen tillträder fastigheterna i Dalhem under september månad.