Aditro Logistics köper logistikföretaget Veddestagruppen

Veddestagruppen kommer att integreras med Posti Groups svenska dotterbolag Aditro Logistics. Foto: Aditro

Posti Group och ägarna till Veddestagruppen, har tecknat ett avtal där Posti Group förvärvar hela aktiekapitalet i Veddestagruppen AB. Veddestagruppen ägs av PEQ Invest och medlemmar i företagsledningen. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen integreras med Aditro Logistics, Posti Groups svenska dotterbolag. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Veddestagruppen grundades 1992 och är ett logistikföretag som tillhandahåller tjänster inom kontraktslogistik, transporter, fälttjänster och bemanning i Stockholmsregionen. Företaget hade 2020 en nettoomsättning på cirka 187 miljoner kronor. Företaget sysselsätter cirka 300 personer.

– Det här förvärvet är helt i linje med våra strategiska mål och stärker Aditro Logistics position som ledande logistikaktör inom e-handel och B2B. Vi ser starka synergier mellan Aditro Logistics och Veddestagruppen tack vare liknande affärsmodeller, vilket bland annat kommer resultera i ökad flexibilitet och skalbarhet inom Stockholms- och Mälardalsregionen. Vi är redan grannar i Arlandastad så med en sammanslagen produktion kommer vi öka vår kapacitet och bredda portföljen av mervärdestjänster. Aditro Logistics och Veddestagruppen kommer att förbättra logistikkedjan för alla storlekar på bolag inom e-handel, detalj- och dagligvaruhandel. Tillsammans blir vi en one-stop-shop för logistik, säger Per Zandrén, vd för Aditro Logistics.

– Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan. Aditro Logistics geografiska styrka, innovationskraft, erfarenhet och starka huvudägare i Posti Group får oss att tillsammans kunna erbjuda koncept som knyter ihop säcken. Det är betydelsefullt för vår fortsatta utveckling att nu ingå i en mycket ambitiös, stark och växande koncern” säger Jonas Eriksson vd för Veddestagruppen

– Veddstagruppen har sedan PEQs investering för lite mindre än fyra år sedan fortsatt sin tillväxtresa, flyttat till nya lokaler vilket ökat kapaciteten med mer än 50 procent, och ytterligare stärkt sin position som en av de ledande aktörerna inom e-handel där kundens behov alltid stått i centrum, säger Greger Ericsson vd i PEQ och ordförande i Veddestagruppen.